HTML

Jó a püre

Mindennapjaink hatalmas ételhordójában vagyon' a nagy világmindenség mint elhűlő menza krumplipüré! Megkóstoljuk, át és megrágjuk, kihányjuk, leöblítjük, felmossuk, gargalizálunk vele... E blogocska havi rendszereséggel rámutat a világ apró kozmáira és megejt egy mosolyt hátha úgy könnyebb elviselni a hétköznapokat.

Friss topikok

Linkblog

2009.04.15. 12:49 Pereszlényi Péter Pál

Össze-vissza massza, zsírtömeg helyett tavasz az...

a Süntársadalom ékes gőzölgéseiből éppen csak kilóg a fránya allergiától nedves orr, én pediglen itt ülök egy hatalmas zöldellő tájegység kellős közepén és azon tünedezem, hogy miképpen lehetséges az, hogy nem fáj semmi…pár hónappal ezelőtt attól rettegtem ha eljő’ ez az időszak… mint nyúzott nyúl hempergek saját vizeletemben és az alkohol hamiskás ölében gubbasztva állapítom meg: „a sörtől kellemetlen a szám szaga”. E helyett könnyelmű romantikával átitatott évelődés, a friss levegő kortyolgatása valamint a kellemes és kissé meglepő nyárias hő zsákszámra való tárolása, jobbára a lélek apró rekeszeibe elhántolva. Kiszélesedett minden, de legfőképp a mosoly az arcomon, eh, meg persze annyi a feladat ami felteszi a kis szalmakalapot az állandósult jó hangulatra, házi mulatozás egy irgalmatlan fesztivál előképeként, forgatások jobbra-balra, és persze számtalan új kedves ismerős, akik úgy állnak a dolgokhoz mint eddig senki. Furcsa metamorfózisát éltem meg eddigi napjaimnak, persze mi kell ahhoz, hogy az ember végre felébredjen, egy kis boldogság sztaniol papírba rejtve, majd egy hatalmas zuhanás és az eladdig imádott tájak mélységes gyűlölete (egy biztos ha Ausztráliát elnyeli az áradat én írok egy dalt:) hmmm aztán fájdalom csőstül és csipetnyi reményt adó jóféle szellemiség…utána pedig a tisztító vízözön… és a már fentebb említett kis kosárba csomagolt, hétköznapi pozitívumok. A vége főcímből talán először kimarad a baki parádé…  olyan lebegős minden, pedig pofon vágtak a múltkor és felhúztam magam egy ordenáré szélsőségesen, persze ha egy zsidó azt meri mondani, hogy goj… rögtön „árpádsávosba” kell burkolni és szaladni vele a turulmadárig…felmosórongy elvek… a politikai szintér meg olyan nyálkás a sok csigusztol, hogy csodálkozom a takarítónők kitartásán. A gordonka esetében pedig csak az a kérdés ki lesz a vonó és, hogy milyen lószőrből készült… de hagyjuk is mert épp polírozni próbáltam a flasztert így pediglen nehézkes lesz…végül talán csak annyit, habkönnyű, műfaji filmes befejezés gyanánt, ha szerencsénk lesz a héten megjavítják a szétrepesztett fürdőszobát és akkor nemcsak a lélek lesz tiszta hanem a tompor is:)

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://joapure.blog.hu/api/trackback/id/tr241066388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2009.05.04. 14:06:00

Ne agonizálj Albert !!! Inkább meghívlak egy zsák szotyira. Mert tudom, hogy szereted.
süti beállítások módosítása