HTML

Jó a püre

Mindennapjaink hatalmas ételhordójában vagyon' a nagy világmindenség mint elhűlő menza krumplipüré! Megkóstoljuk, át és megrágjuk, kihányjuk, leöblítjük, felmossuk, gargalizálunk vele... E blogocska havi rendszereséggel rámutat a világ apró kozmáira és megejt egy mosolyt hátha úgy könnyebb elviselni a hétköznapokat.

Friss topikok

Linkblog

2008.08.25. 11:35 Pereszlényi Péter Pál

Mícs Bjúkenen avagy a dejákok régen Rómában...

Bár Petőfi szerint szép ha a fák aludni térnek én jobban preferálom ha nem a madarak utaznak délre hanem én s kicsiny pereputtyom.  Az idei nyár kissé szürkésre sikeredett, hisz volt 8 fok viharos széllel és jeges esőzésekkel (ebből fakadóan pedig 24 órás áramkimaradással) ám ami még ennél is kiábrándítóbb s vágyakozást ébreszt az okulás szeptemberi fojtatására, az nem más mint a nyári diákmunka, melyről most szólnék pár keresetlen mondatot.

 Egyértelmű, hogy nehézkesen fogadom el a fizikai munkából fakadó buktatókat, hisz „jól képzett” bölcselőként már az egyetem felé járás is - koffein dús anyagok nélkül- komoly megpróbáltatások kínkeserves árán szokott sikerülni. Ám de a pénz fontos kellék manapság, így igaz durcás képpel ugyan de uccu munkát keresni!

 Az első és egyben a legnehézkesebb feladat. Szinte lehetetlen. A siker csak  akkor garantált ha már januárban egyeztetünk vagy ha (mint minden esetben) egy régi cimbora vagy kedves rokon esetleg lebegtet némi belső ismeretséget (és sajna ez a célra vezetőbb).

Tegyük fel… siker koronázta a vadászatot valamely úton-módon, még ha a gyomrunk táján lévő bőr mind lekopott is a sok csúszkálástól, de van munkánk.

 Munkaadóm egy vidéki kertészeti (inkább rezervátum) monstrum felé irányít minket. A Boss barátságos, igaz nem túl beszédes, főként ha a keresettel kapcsolatos kérdések kerülnek terítékre. Nem gond majd hó végén iszunk együtt egy Unicumot s akkor talán a prémium lesz a borravaló. Kert. Flamingó fa. Tarktorok.  Végtelenített punk dalok sokasága.  Gyomok és végeláthatatlanul gyomok.

 

 

Egy allergiás ember számára, mint kanos matróznak a szirének szorítása. Kedves munkatársak. Nem túl beszédesek. Ellenben ha mégis csacsogásra kerül a sor, hát a szitkozódáson és a discoban elkövetett hánykolódáson kívül nem jut másra idő. Megfelelő ellátás. Víz csak őrül távolságokban, a Capria kicsi így a 45 fokos szaharai körülményeket nem enyhíti egy leheletnyi árnyék sem. A nyesőolló minduntalan szétesik s ha permetezni kell ebédidő közben megemlítik, hogy egy kevéske zuhanyzás megmenthet a két napos rókainváziótól. A portól eltömődött a mobilom mikrofonja így nem kérhetek telefonos segítséget, végső elkeseredésemben és utolsó 5 percemben egy kis trágyát pakolok csak úgy a wellnes hangulat kedvért. Egy hónapnyi munka után tudatják, hogy szükséges lenne magán nyugdíj pénztárat keresnek, én inkább csontkovácsra vagy temetkezési vállalkozóra gondoltam. Levonás a fizetésből, természetes kell az államnak is hisz értetek és értük is dolgozom, így a végösszegből megtankolom a kocsimat (persze csak félig) veszek egy doboz cigit és egy üveg minerálvótert majd nyugodt lélekkel hazasántikálok... de legalább fogytam 5 kilót.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://joapure.blog.hu/api/trackback/id/tr75631676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása